• Schengen
  • Ticari
  • Turistik
  • Egitim
  • Proje
  • Aile

20 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

EMEKLİ VİZE BAŞVURUSU

Ülkelerin vize prosedürleri birbirinden farklı olmakla birlikte genel olarak istenilen belgeler aşağıya çıkarılmıştır. Bu belgeler farklılık gösterebileceği için istenilen belgeleri ülkeler bazında bakmak daha doğru sonuç verebilir.

» PASAPORT : Son iki sayfasın boş olan ve istenen vize süresin bitiminden itibaren 6 ay geçerliliği bulunan pasaport.

» FOTOĞRAF: 2 Adet beyaz fona sahip, rötuşsuz 3,5 x 4,5 ebatlarında son 6 aya ait biometrik fotoğraf.

» DİLEKÇE : Boş kağıda mesleğini, emekli olduğu kurumu, gidiş amacını, hangi tarihler arası gidiceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılacağını belirten dilekçe.

» EMEKLİ CÜZDANI : Emekli cüzdanı fotokopisi (Emeklilik Cüzdanı olmayanlar, Emeklilik Maaş Hesabı Cüzdanlarının asıl ve fotokopilerini ibraz etmelidirler!)

» SAĞLIK KARNESİ : Ssk sağlık karnesi ön yüzü fotokopisi ( 70 Yaş ve üzeri için tam teşekküllü hastaneden alınan seyahat etmesinde mani olmadığına dair rapor)

» BANKA HESABI : Seyahate gidecek kişinin şahsi, isim ve hesap detayı gözüken, içinde seyahat harcaması kadar miktar olan banka hesap dökümü

» NUFUS KAYDI : Başvuruda anne, baba, eş, çocuk ve kardeşleri gösteren Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği”

» DAVETİYE : (Varsa) Davetiyeyi gönderen kişin oturum yada pasaport fotokopisi

» VARLIKLAR : Seyahat eden kişiye ait ( Var ise ) Ev Tapusu , Araç Ruhsatı, kira gelirleri, tarım üretimi gelirini gösteren belgeler.

Aşağıdaki işlemler şirketimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.

» BAŞVURU FORMU : Vize Başvuru Formu

» KONAKLAMA : Otel rezervasyonu

» UÇUŞ : Uçak bileti veya rezervasyonu

» SİGORTA : En az 30.000 Euro teminalı gidiş/dönüş tarihlerini kapsayan tüm Schengen ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası.

Ev Hanımları için vize başvurusunda hazırlanması gereken evraklar;

Ülkelerin vize prosedürleri birbirinden farklı olmakla birlikte genel olarak istenilen belgeler aşağıya çıkarılmıştır. Bu belgeler farklılık gösterebileceği için istenilen belgeleri ülkeler bazında bakmak daha doğru sonuç verebilir.

PASAPORT : Son iki sayfasın boş olan ve istenen vize süresin bitiminden itibaren 6 ay geçerliliği bulunan pasaport.

FOTOĞRAF: 2 Adet beyaz fona sahip, rötuşsuz 3,5 x 4,5 ebatlarında son 6 aya ait biometrik fotoğraf.

DİLEKÇE : Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına; gidiş amacı, ziyaret süresi, seyahat esnasında masrafların nasıl karşılanacağı gibi seyahat detaylarını anlatan kaşeli imzalı dilekçe.

VARLIKLAR : Seyahat eden kişiye ait ( Var ise ) Ev Tapusu , Araç Ruhsatı, kira gelirleri, tarım üretimi gelirini gösteren belgeler.

BANKA HESABI : Seyahate gidecek kişinin şahsi, isim ve hesap detayı gözüken, içinde seyahat harcaması kadar miktar olan banka hesap dökümü

EŞ EVRAKLARI : Esinin geçerli yada eski Almanya vizesi varsa fotokopileri

NUFUS KAYDI : Başvuruda anne, baba, eş, çocuk ve kardeşleri gösteren Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği”

Aşağıdaki işlemler şirketimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.

BAŞVURU FORMU : Vize Başvuru Formu

KONAKLAMA : Otel ya da konaklama rezervasyonu

UÇUŞ : Uçak bileti veya rezervasyonu

SİGORTA : En az 30.000 Euro teminatlı gidiş/dönüş tarihlerini kapsayan tüm Schengen ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası.


NOT : Belirli bir maddi geliri olmayanlar, kendilerini maddi olarak destekleyen 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili evrak listelerine bakmalıdırlar. Buna ek olarak, 1. dereceden yakını tarafından destekleneceklerine dair ıslak imzalı ve okunaklı bir dilekçe de ibraz etmeleri gerekmektedir.