• Schengen
  • Ticari
  • Turistik
  • Egitim
  • Proje
  • Aile

15 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Öğrenim amaçlı gidecek olan öğrenciler için başvuru evrakları ;

Ülkelerin vize prosedürleri birbirinden farklı olmakla birlikte genel olarak istenilen belgeler aşağıya çıkarılmıştır. Bu belgeler farklılık gösterebileceği için istenilen belgeleri ülkeler bazında bakmak daha doğru sonuç verebilir.

» PASAPORT : Son iki sayfasın boş olan ve istenen vize süresin bitiminden itibaren 6 ay geçerliliği bulunan pasaport.

» FOTOĞRAF: 2 Adet beyaz fona sahip, rötuşsuz 3,5 x 4,5 ebatlarında son 6 aya ait biometrik fotoğraf.

» DİLEKÇE : Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına; gidiş amacı, ziyaret süresi, seyahat esnasında masrafların nasıl karşılanacağı gibi seyahat detaylarını anlatan kaşeli imzalı dilekçe.

» KABÜL BELGESİ : Yrtdışındaki okuldan alınan kurs ücreti ve ödenmişse makbuzu, kalacağınız yerin detayları ve ücreti, haftada kaç saat ders göreceğiniz, kursun başlama ve bitiş tarihlerini içeren geçerli bir kabul mektubu

» TAAHÜTNAME : Ailenin çocuğunun aylık giderleri ödeyeceğini gösteren noterden tasdikli taahütname.

» ÖĞRENCİ BELGESİ :Öğrenci kimliği ile yüksek öğrenim belgesi veya okulunuzdan alacağınız resmi onaylı bir öğrenci belgesi

» MUVAFFAKATNAME : 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Almanya ya seyahat edebilmesi için muvafakatname

» ASKERLİK : Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi

» EBEVEYN : Anne veya Babanın geçerli yada eski vizesi varsa fotokopileri

» MESLEKİ GELİŞİM : Dil öğrenimi mesleki nedenlerden gerektiğinde, dair işveren yazısı.

Aşağıdaki işlemler şirketimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.

BAŞVURU FORMU : Vize Başvuru Formu

KONAKLAMA : Otel ya da konaklama rezervasyonu

UÇUŞ : Uçak bileti veya rezervasyonu

SİGORTA : En az 30.000 Euro teminalı gidiş/dönüş tarihlerini kapsayan tüm Schengen ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası.


NOT : Belirli bir maddi geliri olmayanlar, kendilerini maddi olarak destekleyen 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili evrak listelerine bakmalıdırlar. Buna ek olarak, 1. dereceden yakını tarafından destekleneceklerine dair ıslak imzalı ve okunaklı bir dilekçe de ibraz etmeleri gerekmektedir.